Spring naar de inhoud

MOESTUINLOVERS

Bij het inrichten van je moestuin begin je eerst met het maken van een plan. Welke groenten wil ik in mijn moestuin? Hoe deel ik mijn moestuin in? Waar plaats ik de composthoop?

Deel je moestuin op in meerdere stukken en laat ieder jaar 1 stuk braak liggen. Dit stuk beplant je bijvoorbeeld met Melliferous plant Lacy Phacelia. Niet alleen goed voor de bijen en vlinders, ook een bemester voor je grond. Door je teelt te wisselen zorg je ervoor dat de bodem niet uitgeput geraakt.

Toch te arme of te zure grond? Dan kan je deze bemesten. In het tuincentrum vind je een ruim assortiment aan compost en potgrond. We staan je graag bij met raad en daad.

Wissel in je moestuin af met groenten die op verschillende momenten geplant en geoogst kunnen worden. Maar ook op verschillende momenten. Zo heb je er lang genot van. Heb je er al aan gedacht om wintergroenten te planten zoals winterprei en spruiten? En rond je moestuin kruiden en bessenstruiken of rabarber te planten?

We bieden een uitgebreid aanbod van moestuin zaden waaronder van Vitale Rassen en Cycle en Terre. Deze zaden komen van vitale, zaadvaste groenterassen en de eigen zaadvermeerdering hiervan. Biologische boeren selecteren de kwalitatieve zaden. Voorzaaien in potjes, de plantafstand, wanneer te zaaien en verplanten vind je terug op de verpakkingen.

Insecten zijn belangrijk voor je tuin. Denk hierbij aan lieveheersbeestjes die de ongewenste bladluizen opsmullen. Verwen de insecten met het plaatsen van een insectenhotel in de buurt. Tagetes stinkertjes planten tussen je moestuin hebben een bacterie- en schimmeldodend effect.

We krijgen steeds langere droogtes. Leg rond je moestuinplanten je afgemaaide gras of stro, zo blijft de ondergrond langer vochtig.

Ontdek ons uitgebreid aanbod aan lekkere planten, kruiden, bessenstruiken en zaden in ons tuincentrum. Je eigen groenten en fruit smaken net dat tikkeltje beter.

Inspiratie

Contacteer ons

Stuur ons een berichtje of kom gewoon even langs!

Van Goidsenhoven b.v.
Kortrijksebaan 54
3220 Holsbeek

016 44 57 67
info@vangoidsenhoven.be