Geschiedenis

Hoe het begon

In 1960 begint bodemkundige René Van Goidsenhoven in Holsbeek (Vlaams-Brabant) bomen te kweken op enkele ha. grond. Aanvankelijk kweekte René enkel fruitbomen voor fruittelers. In de loop der jaren wordt het assortiment steeds verder uitgebreid.

Familiebedrijf

Anno 2021 bedraagt de beteelde oppervlakte 70ha. René en zijn echtgenote Antoinette hebben vier kinderen. Achtereenvolgens komen Frans, Herman, Jan en Anne zich bij het bloeiend bedrijf voegen. Samen met schoonzoon Jan vormen ze een hecht familiebedrijf. Twaalf vaste medewerkers, waaronder vier tuinarchitecten, garanderen een deskundige service.

Het koninginnestuk: de cabrioletserre

Eind '99 wordt de centrale verkoopsruimte omgevormd tot een volledig nieuw plantencentrum. Het complex omvat naast een grote ontvangstruimte ook een ruime parking en een unieke cabrioletserre. Hier kan de plantenliefhebber, ongeacht de weersomstandigheden, rondkuieren tussen de duizenden planten. Verder is het 20000m² grote plantencentrum volledig uitgerust met verharde wandelpaden en kregen alle plantengroepen een vaste plaats.